Wyjście z diety warzywno-owocowej Ewy Dąbrowskiej jest kluczowym procesem w celu utrzymana efektów oczyszczania, redukcji masy ciała i poprawy wyników badań oraz polepszenia gospodarki węglowodanowej. Proces ten jest umownie podzielony na trzy fazy, podczas których dochodzimy do pełnowartościowego menu.
W diecie:
– eliminowany jest nabiał i gluten
– każdego dnia powoli zwiększane są kcal co doprowadza do normy kalorycznej przeciętnej kobiety-2000kcal
Dieta obejmuje trzy fazy wyjścia z diety warzywno-owocowej.
Faza 1 opis:
W pierwszej fazie wyjścia z Diety Warzywno-Owocowej Ewy Dąbrowskiej włączamy zdrowe tłuszcze, orzechy, nasiona, awokado, jogurty, jajka i mleka roślinne. Musimy robić to bardzo powoli i umiejętnie, gdyż za szybki ten proces może skutkować złym samopoczuciem, bólami czy nawet biegunką tłuszczową. Właśnie dlatego zalecamy powolne przestawianie się na racjonalną i pełnowartościową dietę.
Faza 2 opis:
W drugiej fazie wyjścia z Diety Warzywno-Owocowej Ewy Dąbrowskiej oprócz produktów które włączyliśmy w pierwszej fazie dodajemy również białko zarówno to roślinne, jak i od zwierzęce. Zależy nam, aby zacząć od ryb, podrobów i ewentualnie później włączać inne produkt od zwierzęce.
Dieta zawiera 7 dni 2 fazy wyjścia z diety Ewy Dąbrowskiej z zachowaniem deficytu kcal.
Faza 3 opis:
W trzeciej fazie wyjścia z Diety Warzywno-Owocowej Ewy Dąbrowskiej włączamy już pełnowartościowe jedzenie, zwiększamy ilość kcal i ilośc węglowodanów przyswajanych.